Болница "Тракия" започва безплатни прегледи за предсърдно мъждене

  • 27 септември 2016 11:56

  • 3508
  • 0
Болница "Тракия" започва безплатни прегледи за предсърдно мъждене
©

Специалисти по каридология в Болница „Тракия“ в Стара Загора ще провеждат безплатни прегледи за предсърдно мъждене всеки четвъртък до края на годината. Кампанията е част от Факултет „Предсърдно мъждене“ към Програма „Университет за пациенти“ на Национална пациентска организация (НПО), съобщават от лечебното заведение.

Това е най-мащабната кампания за откриване, консултиране и проследяване на пациенти с предсърдно мъждене – една от животозастрашаващите сърдечни аритмии.

Кампанията се осъществява в партньорство с Дружеството на кардиолозите в България и Съюза на българските медицински специалисти.

Безплатните прегледи ще се осъществяват на пациенти с поставена диагноза предсърдно мъждене след предварително записване. Желаещите могат да се обадят на телефон 042/987780 между 13.00 ч. и 15.30 ч. Там те ще получат ден и час за провеждане на прегледа.

Специалистите в Отделението по кардиология прилагат най-модерната и световно утвърдена диагностика и лечение на тахикардии и аритмии на сърцето чрез медикаментозна терапия, електорифизиологично изследване и радиофреквентна аблация. Информация за предсърдното мъждене. Предсърдното мъждене (ПМ) е една от най-често срещаните аритмии и засяга близо 6 млн. души в Европа. То се дължи на нарушения в електричната стимулация на предсърдията и възникване на голям брой хаотични възбудни импулси (400-600 за минута) в отделни клетки. То причинява неправилно изтласкване на кръвта от предсърдията и увеличава риска от появата на емболии, инсулти, сърдечна недостатъчност, деменция и смъртност.

Основните симптоми на ПМ са сърцебиене, прескачания, както и слабост, безсилие до колабиране, болка в гърдите, задух във връзка със сърдечна недостатъчност, объркване. Много често обаче – при една трета от пациентите, болестта протича без симптоми.

Най-застрашени от него са хората на възраст след 40 години.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3508 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини