Побоищата над лекари са симптоми на едно болно общество

  • 13 септември 2016 07:51

  • 2327
  • 0
Побоищата над лекари са симптоми на едно болно общество
©

В нашата държава чувството на безнаказаност и самоуправство е в повече. Това са симптоми на едно болно общество. Темата с агресията над лекари излиза извън здравеопазването. Това каза бившият здравен министър Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование в ефира на БТВ.

По-големият въпрос е има ли нещо, което провокира агресията към медици?, посочи той. „Две години слушаме непрекъснато как се краде и лъже от хора в изпълнителната власт и това няма как да не рефлектира в обществото“.

„Употребата на алкохол не е извинение за нападението над лекарски екипи“. Това каза председателят на Лекарския съюз д-р Венцислав Грозев. По думите му по-лошото е това какъв сигнал се дава към младите лекари в България“.

Константинов предложи при нападения над лекари след употреба на алкохол, извършителят сам да покрие сметката.

Грозев смята, че разделянето на пакетите няма да доведе до напрежение, но няма смисъл от него. „Смисълът не е за отлагането във времето, а обезпечаването финансово на допълнителните услуги“. Константинов добави, че това е вредно, защото усложнява системата с бумащина. Това прави работата на лекарите лоша. „Медицинският персонал пък страда от взимането на лоши решения“.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2327 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини