Джипитата няма да дават дежурства в болниците

  • 06 декември 2011 18:11

  • 913
  • 2
Джипитата няма да дават дежурства в болниците
©

Здравната каса и Българският лекарски съюз отрязаха джипитата за дежурства в болниците, съобщи за "Стандарт Нюз" председателят на сдружението на общопрактикуващите лекари у нас д-р Любомир Киров.

При обсъждането на Националния рамков договор за 2012 г. от съсловието са предложили на Касата и лекарския съюз, джипитата да работят освен като лични лекари и по специалността си в болниците. С това предложение те смятат, че ще бъдат полезни както на държавата така и на пациентите, тъй като ще запълнят липсата на кадри там където я има.

"Не беше постигнато съгласие относно нашето предложение", призна д-р Киров. Той обясни, че Българският лекарски съюз и експертите от Здравната каса са притеснени от това, че няма как тези отношения да бъдат договорно уредени и за това отхвърлят и цялата идея. Личните лекари не могат да разберат, защо отхвърлят предложението им тъй като за тях не е проблем да работят и на граждански договори. От касата обаче са категорични, че джипитата са част от извънболничната помощ и тяхното място е там.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
913 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Пациент

2012.01.31 | 21:30

2
Джипи-тата да си спазват работното време и да си вдигат телефоните , когато ги търсят пациентите!!!! Крият се като мишки, а сега имат претенции и в болници да работят!!! ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДНЕ
Ambulance

2011.12.07 | 07:31

1
да бе,то и без това сега в малките градове неможеш да ги намериш и всички търсят спешна помощ,я или да се отказват от тази грешна практика и да отиват в отделенията или да си останат джипита ама да им резнат парите-много пари се харчат така!

Добави коментар

Водещи новини