Проф. Пилософ: Винаги ще има 200 деца, които ще чакат Фондът да им разгледа документите

  • 23 юни 2016 07:31

  • 2298
  • 0
Проф. Пилософ: Винаги ще има 200 деца, които ще чакат Фондът да им разгледа документите
©

В обществения съвет на Фонда за лечение на деца участват 17 човека, от които само 7 са лекари. Той разглежда случите на деца, които се нуждаят от лечение. Това каза председателят на фонда проф. Владимир Пилософ в ефира на БТВ.

Пилософ уточни, че всички заявления на деца ще бъдат удовлетворени. Дори на деца, на които е отказано, тъй като лечението им може да се извърши и у нас. „За България няма откази“, увери той.

Председателят разкри, че всеки ден във фонда постъпват между 6 и 7 заявления на нуждаещи се деца. „Процедурата за придвижване на молбите по правилник е около 40 дни. Сметката показва, че винаги ще има 200 случая, които са в процес на обработка. Друга причина за забавяне е ако становищата са противоречащи на експертите. Не съм съгласен, че не можем да се справим. Аз работех на практика без екип, всички планирани деца отидоха в чужбина, без значение от смяната на ръководството. Това го отчитам за успех. Аз имах някаква представа от работата, защото съм бил член не експертния съвет“.

По думите на Пилософ госпожа г-жа Хурмузова от обществения съвет по време на самото заседание не е имала обвинения за забавяне. „Не съм запознат с обвиненията към стария председател на Фонда. Г-н Алексаднров го познавам от няколко години“.

Проф. Пилософ потвърди, че индивидуалните дарения за фонда са спрени. Според него причината за това е калта, която се хвърляла след смяната на ръководството.

„Договорът с г-жа Мунос не е прекратен. Той се разглежда. Тя иска по 200 евро на човек. В момента нито едно дете не е настанено в дома й“, каза още той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2298 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини