Лекарка от Казанлък след нападение от пациент: Унизена съм, страх ме е (видео)

  • 22 май 2016 08:16

  • 6020
  • 3
Лекарка от Казанлък след нападение от пациент: Унизена съм, страх ме е (видео)
© Нова ТВ

Младата лекарка Гергана Гечева от Казанлък разказа в ефира на Нова телевизия, че още от началото на своята практика, преди година, е претърпяла подобен случай на насилие. "Чувствам се унизена. Прекарах една година в Израел,отидох там да се уча от най-добрите, работих там и исках като се върна да помагам на пациентите, а нещата не са се променили - напротив, по-зле са. Страх ме е. Но това е нашата професия и призвание. Нещата трябва да се променят и да можем да работим нормално", каза още тя.

Гечева заяви, че все пак тя е жена и е преживяла случая на насилие от пациент по-трудно и това е била причината да напусне Спешна помощ.

Директорът на болницата в Казанлък д-р Кети Манолова заяви, че това е позор за обществото. "Материалните щети са поправими, но непоправимо е отношението на част от обществото към лекарите и медицинските сестри, които бдят денонощно над здравето на хората и се опитва да го подобрят. Парадоксално е, че българският пациент знае само името на личния си лекар, по стара инерция нахлуват по брутален начин и търсят агресивно медицинска помощ без да се съобразяват", каза още тя. Според нея има липса на възпитание в една част от пациентите.

Според нея не може да се продължава кампанията в обществото да не се уважават лекарите. Останахме шепа хора в болниците в малките градове и след нас, повярвайте ми, няма да има никой.

Последвайте канала на

Калина Христова
6020 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.07.20 | 12:54

3
прелагам циганите да ги лекуват само лекари цигани.

2016.05.25 | 15:02

2
това е плачевният резултат от политиката на герб които още от идването си на власт компрометираха лекарите .

2016.05.25 | 15:02

1
Tova zaslujavat 90% ot lekarite,Nikakvo uvajenie i zagrijenost kum pacienta!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини