Лечението на 27 деца ще бъде финансирано от Фонда за лечение на деца

  • 19 май 2016 14:32

  • 1598
  • 0
Лечението на 27 деца ще бъде финансирано от Фонда за лечение на деца
©

Лечението на 27 деца ще бъде финансирано от Фонда за лечение на деца, след като са били разгледани 95 заявления. Това стана ясно след заседание на институцията на 18 май.

Уточнява се, че тези, чието лечение е предвидено в НЗОК ще бъдат изпратени за получаване на формуляр S2 веднага, а за случаите, за които участниците в Обществения съвет поискаха допълнително становище, Фондът ще организира получаването на допълнителна експертиза за всеки един по отделно, което е обичайна практика за работата на Център „Фонд за лечение на деца”.

Журналистът Надежда Цекулова, бивш член на Обществения съвет към Фонда, пише в своя блог, че от одобрените 40 деца 13 няма да получат финансирането си веднага, а са насочени към НЗОК. По различни причини е отложено лечението на 9 деца, а поради насрочване на консилиуми други 11 деца са отложени.

За да провери Фондът дали наистина са прегледани от чужди специалисти, е отложено лечението на 4 деца, Заради допълнителни становища ще чакат 8 деца, отказано е лечение на 13 деца, а 1 дете е пренасочено към инициативата Българската Коледа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1598 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини