Болницата в Берковица няма да се закрива и ще продължи да работи

  • 26 февруари 2016 17:29

  • 1656
  • 0
Болницата в Берковица няма да се закрива и ще продължи да работи
©

Общинската болница в Берковица може да подпише договор с НЗОК за изпълнение на пълния обем дейности, каквито е изпълнила през предходната година. Това съобщи заместник-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков във Враца.

Той уточни, че единственото предложение, което не е прието е, че в берковската болница няма да се извършват големи гинекологични операции, които са от компетентността на лечебни заведения с по-високо ниво. Заместник-министър Шарков допълни, че това се отнася за всички болнични заведения, за които в националния рамков договор са предвидени допълнително 200 милиона лева за дейности през 2016 г.

Той бе категоричен, че общински болници няма да се закриват.

Днес заместник-министърът на здравеопазването и експерти от министерството и НЗОК участваха в обсъждане на Националната здравна карта и заполжените в нея параметри за областите Враца и Монтана. Д-р Ваньо Шарков каза, че за област Враца е отчетено по-високата използваемост за леглата за лечение на бъбречни заболявания, припомня БТА.

Той допълни, че това отличава областта от всички останали в страната и всички са се обединили, че се дължи на характерната за региона ендемична балканска нефропатия. Запазва се обемът на дейност на комплексния онкологичен център във Враца. Заместник-министър Шарков обясни, че заради техническа грешка в проекта за здравна карта са били "изчезнали" леглата в онкологичния център, но вече всичко е поправено.

Предвижда се нов филиал на центъра за спешна медицинска помощ във Враца да бъде разкрит в село Хайредин, каза още д-р Шарков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1656 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини