Пациент лежи в две болници едновременно

  • 19 януари 2016 11:47

  • 2412
  • 1
Пациент лежи в две болници едновременно
©

Две болници лекували едновременно един и същ пациент. Това е част от новата схема за източване на НЗОК. Злоупотребата обаче била осуетена.

За това съобщава д-р Страшимир Генев, директор на Дирекция "Болнична медицинска помощ" в НЗОК. По думите му са установени случаи на дублирана хоспитализация благодарение на електронната система, която проследява приема на пациенти. Тя бе въведена през април миналата година и само за осем месеца е спестила 10 млн. лева на Касата.

През цялата 2015 г. регистрираните нарушения само от първичната медицинска и дентална помощ са над 19 хил., обясни председателят на надзорния съвет и зам.-министър на финансите Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през.

Най-честите гафове са свързани с изследвания и услуги, които са отчитани, но не са извършвани. Припомняме, че в средата на 2015 г. при проверка в столична болница бяха открити кашони с копия на лични карти. Именно това е начинът, по който един пациент може да бъде лекуван в две различни болници по едно и също време.

В друга болница са били намерени празни бланки за хоспитализация с подписи на пациенти. Всички сериозни нарушения вече са дадени на прокурор, разследват се от МВР и ДАНС.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2412 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
докаран до край

2016.01.26 | 07:13

1
Е, г-н Москов, затова че болниците мошеничестват, Вие нас ще третирате като престъпници и ще ни вземате ПРЪСТОВИ ОТПЕЧАТЪЦИ! Че такова нещо и Хитлер не е правил! Така ни тикате към куците, частични сергии - ЧАСТНИТЕ 320!!!! БОЛНИЦИ, защото там нищо не може да се контролира и да се наблюдава. Нито цените на УЖ ЛЕЧЕНИЕТО, нито пък КАЧЕСТВОТО НА ЛЕЧЕНИЕТО. Но последното е най-малкото, което Ви интересува и за което сте поставен на това високо място. Каточели изпълнявате някаква мрачна директива - засега успешно. Но номерът с пръстовите отпечатъци няма да мине. Ако трябва и в ООН ще се оплачем, и в Страсбург, и навсякъде, където има все още поне остатъчна нормалност. Та Вие по този Ваш начин ще ни лишите от основно човешко право - ПРАВОТО НА ЛЕЧЕНИЕ, което на всичко отгоре ПРЕДВАРИТЕЛНО СМЕ ЗАПЛАТИЛИ!

Добави коментар

Водещи новини