Бургаската МБАЛ „Дева Мария” става университетска болница

  • 18 януари 2016 13:48

  • 2556
  • 0
Бургаската МБАЛ „Дева Мария” става университетска болница
©

МБАЛ „Дева Мария” и МЦ „Света София” посрещнаха Новата година „на патерица”. Едни от най-добрите лекари и медицински сестри в Бургас станаха емблема за качество и сигурност, след като над 180 000 пациенти са преминали през доболнична помощ, 12 500 са хоспитализирани, а 800 са лекуваните чужденци.

В края на 2015 болницата е акредитирана с отлична оценка за цялостна дейност и като база за обучение на студенти по медицина. Тази година е планиран старт на строителството на нов корпус към МБАЛ „Дева Мария”, който обхваща площ от 6000 кв. м. Предвижда се разширение на съществуващите отделения и откриване на нови – онкокологичен център, центрове по трансплантация, гастроентерология и хемодиализа.

Ръководството на двете болници създава и екип от квалифицирани специалисти за лични връзки с пациентите. Предстои и основен ремонт на Медицински център „Света София”. Инвестицията ще достигне 0.5 милиона лева. Центърът ще бъде изцяло обновен и изтласкан в топ 5 на лечебните заведения в страната за доболнична помощ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2556 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини