199 души преминаха през Спешното на Русе в почивните дни

  • 04 януари 2016 13:25

  • 1609
  • 0
199 души преминаха през Спешното на Русе в почивните дни
© Булфото

Общо 199 души са били прегледани в хирургичния, терапевтичния, травматологичния и педиатричния кабинети на Спешното отделение на русенската болница през четирите почивни дни по Нова година, съобщиха от лечебното заведение в града.

Постъпили за болнично лечение са 74 пациенти. От тях четирима са хоспитализирани в отделението по ортопедия и травматология с фрактури на крайниците, а други 25 са с хронични обострени заболявания - сърдечни, белодробни, диабет и инсулти. Други 26 са настанени в хирургичните отделения с проблеми с храносмилателната система, с контузии на главата и бъбречни кризи.

В отделението по педиатрия е било прието 15-годишно дете с алкохолно натравяне. Състоянието му е било стабилизирано и днес то е изписано от болницата.

Други 125 пациенти, след преглед, са изписани за домашно лечение, като част от тях са били с коремни болки и обострени гастрити от преяждане.

От специализираната кардиологична болница "Медика Кор" в Русе съобщиха, че 13 пациенти са потърсили спешна помощ заради сърдечни проблеми на 31-и декември и на 1-ви януари. Девет от тях са били с остър инфаркт на миокарда.

От лечебното заведение припомнят, че резките температурни амплитуди водят до увеличаване на броя на инфарктите. За да е ефективна медицинската помощ, тя трябва да се потърси максимално рано след началото на симптомите - по възможност в рамките на първия час.

Последвайте канала на

1609 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини