Обвиниха за търговия с яйцеклетки доктора на бабата-майка от Русе

  • 07 декември 2015 16:42

  • 2491
  • 0
Обвиниха за търговия с яйцеклетки доктора на бабата-майка от Русе
© Getty Images/Guliver

10% от сумата, която получават донорите на яйцеклетки в разследвана в момента клиника, отивали за хората, които ги завеждат там. Обикновено жените, дарили яйцеклетки, вземали между 2000 и 3000 лв. Това разкри Александър Александров, който е работил осем месеца като касиер в клиниката на д-р Алкан Емин – лекарят, извършил ин витро процедура на 63-годишна русенка преди няколко години, предаде БТВ.

Задължение на Александров било да води жените на комисия от лекари, която да прецени дали са здрави. Той също „набирал” донори като им показвал брошура, в която пишело колко ще получат.

„Една от донорките заведох на психиатър, прегледът продължи повече от 30 минути и докторът отказа да разпише досието”, спомни си Александров. По думите му жената въпреки това е била подложена на нужните процедури и е станала донор. Александров съдейства на разследването и е дал показания по случая.

Междувременно е получил заплахи.

Според една от потърпевшите жени за донорството на яйцеклетки ѝ било заплатено. Също така били взети яйцеклетки от нея, докато тя имала неизлекувана хламидийна инфекция.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2491 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини