МБАЛ-Кубрат въведе нов метод за хирургично лечение

  • 07 декември 2015 16:25

  • 2849
  • 0
МБАЛ-Кубрат въведе нов метод за хирургично лечение
©

МБАЛ Кубрат въвежда в медицинската си практика нов съвременен метод за хирургично лечение, съобщиха на пресконференция управителят на лечебното заведение д-р Павлина Мичева и хирургът д-р Евгени Генев, цитирани от БТА.

Д-р Мичева посочи, че със средства от бюджета на болницата е закупена медицинска апаратура от последно поколение, която позволява по време на операция кръвоносните съдове до 7 мм да бъдат запоявани в рамките на една секунда. Новата система, която включва апарат с комплект инструменти за конвенционална и лапароскопска хирургия е изключително скъпа придобивка, която може да се надгражда непрекъснато, обясни управителят на болницата. По думите на д-р Генев новата апаратурата има редица предимства - намалява кръвозагубата, съкращава времето за операция двойно, намалява болничният престой и следоперативните усложнения и болки на пациента.

Новият метод на хирургическа намеса има и други предимства - по време на операцията предпазва от увреждане съседните тъкани, запоените съдове издържат неколкократно по-високо кръвно налягане от нормалното, намалена е и употребата на конци, клипси и други материали.

С последната инвестиция в хирургичното отделение кубратската болница изпреварва в модернизацията си много по-големи клиники, каза д-р Генев и допълни, че такава апаратура няма дори в областните болници в Разград, Силистра, Русе и Търговище.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2849 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини