Задължават аптеки да станат денонощни

  • 19 ноември 2015 12:06

  • 2211
  • 2
Задължават аптеки да станат денонощни
© Булфото

В областни градове без денонощни аптеки, или с недостатъчно, останалите ще трябва да дават 24-часови дежурства, предвиждат промени в Закона за лекарствените продукти и хуманната медицина, пише в."Стандарт".

За целта ще се изготвя тримесечен график с указани дати, на които съответната аптека ще дежури 24 часа. Предвижда се да се направи и национална аптечна карта, която да даде представа в кои населени места не достигат тези заведения.

Последвайте канала на

2211 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.11.19 | 18:50

2
, ама дали и кога? Аз живея в областен град, в който няма денонощна аптека и не искат и да има. Това е доста доходоносен бизнес и явно задоволява предостатъчно собствениците и фармацевтите, тъй като самите те на срещи на сдружението, подбудени от кметска инициатива, отказват категорично. Даже и роботното си време редуцираха, беше лятото до 22 после 21, а сега е 20,00 от понеделник до събота, неделя е до 17.... Ужасно е когато детето ти качи висока температура вечер, а ти няма как да му помогнеш, какво да направиш, чувстваш се безсилен... най-близката ден. аптека е в близкия по-голям град на 30 км, предполагам че там има!

2015.11.19 | 18:49

1
Така е! Проблемът е в това, че собствениците на аптеки са толкова алчни, че ако може ще плащат по 0,20 ст. на фармацевта/ката, за да им работи денонощно! Като са СОБСВЕНИЦИ, да си бачкат те денонощно! Освен това не осигуряват персонала са, а само върху някакви измислени 400 лв. ДА СЕ ВРЪЩАТ ДЪРЖАВНИТЕ АПТЕКИ, КОИТО РАБОТЕХА ДЕНОНОЩНО, С АДЕКВАТНО ЗАПЛАЩАНЕ ЗА ИЗВЪНРЕДНИЯ НОЩЕН ТРУД! ТОГАВА ЩЕ ГИ ВИДИМ СОБСВЕНИЦИТЕ НА АПТЕКИ КАК ЩЕ КЛЕКНАТ АКО!!!

Добави коментар

Водещи новини