В Плевен ще бъде създаден кът за най-новите тенденции в развитието на хирургията по света

  • 19 ноември 2015 10:32

  • 1854
  • 0
В Плевен ще бъде създаден кът за най-новите тенденции в развитието на хирургията по света
© Булфото

В Плевен ще бъде създаден кът, който да разказва за най-новите тенденции в развитието на хирургията в света и по-конкретно историята на минимално инвазивната хирургия. Това съобщи инициаторът за проекта - доц.д-р Добромир Димитров - хирург в МБАЛ "Света Марина" и преподавател в Медицинския университет в областния център.

Специално място ще бъде отделено за историята на роботизираната хирургия, въведена у нас и в Югоизточна Европа за първи път в Плевен от член-кор. проф.д-р Григор Горчев - тогава ректор на университета в града. Витрината, която в исторически план ще представя иновациите в световната хирургия, ще бъде поставена в Телекомуникационния ендоскопски учебен център, който се е превърнал в средищно място за обучение и за срещи на световни учени със студентите.

Доц.д-р Добромир Димитров бе удостоен с награда "Млад медик за 2015 година" и смята средствата от нея да дари за създаване на историческия кът за хирургията. Той е убеден, че за да бъде оценен високо като специалист това е резултат на възможностите, които са му дали неговите преподаватели от университета и работодателите в новата високотехнологична болница. Останах да живея и работя в Плевен и продължих да се развивам тук заради тях, защото те дават шанс на младите лекари да се трудят по световните стандарти в медицината, посочи доц.Димитров.

Последвайте канала на

1854 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини