Болницата в Ловеч ще преструктурира отделения

  • 17 ноември 2015 16:42

  • 2281
  • 0
Болницата в Ловеч ще преструктурира отделения
©

Отделенията в МБАЛ "Проф. д-р П. Стоянов" в Ловеч ще бъдат преструктурирани, а сградният фонд - оптимизиран. Това е било обсъдено на среща на кмета на община Ловеч Корнелия Маринова, прокуриста на болницата д-р Снежина Митова и членовете на съвета на директорите д-р Тихомир Бенев и д-р Пепо Нешев, съобщиха от общинската администрация, цитирани от БТА.

От болничното заведение допълниха, че на срещата е станало ясно, че преструктурирането е наложително, за да може лечебното заведение да продължи да функционира. Намерението е това да стане максимално бързо, за да не се генерират допълнителни загуби. От ръководството на болницата са уверили, че лекари и медицински специалисти в работоспособна възраст няма бъдат освобождавани. 

Кметът е заявил, че финансовият министър е поел ангажимент исканите от болницата средства за реализиране на инвестиционните проекти, внесени в МЗ, за ВиК и отопление и за операционен блок да бъдат преведени на лечебното заведение от икономии по капиталовата програма на ведомството. На срещата е станало известно, че заплатите за октомври са изплатени 50 на сто, персоналът е получил аванс за ноември и е осигурен минимумът лекарствени средства за болницата. От 1 декември се очаква да заработи отново отделението "Уши, нос, гърло", което беше затворено заради липса на необходимия брой лекари.

Задълженията на МБАЛ-Ловеч на този етап са над 3,2 млн. лв., като по-голямата част са към фирми доставчици на лекарства и консумативи, съобщиха от общинската администрация.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2281 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини