Атакуват хирурзите, спасили мъж с прободено сърце

  • 14 октомври 2015 14:06

  • 6969
  • 6
Атакуват хирурзите, спасили мъж с прободено сърце
©

Хирурзи от Русе спасиха живота на мъж с прободено сърце. Въпреки това хирурзите са атакувани от пациентски организации, тъй като операцията не е била извършена от кардиохирург.

Лекарското съсловие в Русе е възмутено от атаката срещу колегите им, които са върнали пациента си към живот.

45-годишният Деян Тодоров постъпва в спешното отделение в русенската болница в изключително тежко състояние. След скандал той е наръган с нож в сърцето. Пациентът е опериран веднага от дежурните хирурзи д-р Емил Михайлов и д-р Стефан Йовчев, тъй като транспортирането му в друга болница е било невъзможно.

На осмия ден след операцията Деян е изписан здрав, като преди това е консултиран с психолог и психиатър. Самият той се чувства добре. Лекарите и пациентът им са истински изненадани от атаката от страна на пациентските организации. "Категорично е гордост за болницата и за отделението, че в такъв спешен план са успели да се справят с едно усложнение от пробождане на сърцето, което за минути може да завърши фатално. Мисля, че това е поредната война срещу съсловието", коментира д-р Антон Въжаров, председател на БЛС-Русе пред News7.

Тъй като пациентът е здравно неосигурен, разходите за лечението ще бъдат поети от Социалното министерство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6969 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Ana

2016.04.26 | 08:20

6
То на този народ не се угажда! Ако пациентът беше умрял, щяха да линчуват или съдят лекарите. В случая пациентът е спасен - пак махна да намери някой! Ха да видим тези дето са недоволни могат ли да спасят човешки живот! На дали!

2016.04.26 | 08:19

5
Тези пациентски организации които протестират в този случай са за закриване.
Виолета

2016.04.26 | 08:19

4
Тези лекари трябва да бъдат възнаградени или поне похвалени за адекватната им реакция и професионализъм.. Де да бяха всички български медици такива!!! Пациентските ни организации като държавата ни...
Ddd

2016.04.26 | 08:19

3
Под "пациентски организации" разбирай платените викачи на местния здравен велможа К. П.

2016.04.26 | 08:19

2
Тези хирурзи НИКОГО НЕ СА СПАСИЛИ! Спрете да заблуждавате аудиторията си. Сърдечните поражения ИЛИ са фатални до няколко минути, ИЛИ са повърхностни, при което те трябва да се прегледат от СПЕЦИАЛИСТ КАРДИОХИРУРГ. Този, човек всъщност до няколко месеца може да умре от усложнения, които тези тъпаци са му причинили, тъй като за тях сърдечният мускул е дива индия. ТЪПАЦИ СТЕ ВСИЧИ В БЪЛГАРИЯ, ЗАТОВА ВИ ОПРЕРИРАТ ДОРИ ЗДРАВИ В БОЛНИЦИТЕ.
Гост 3

2016.04.26 | 08:19

1
Абе, гост 1, ти малоумен ли си или само се правиш?! И какво разбираш ти (глупако!) от медицина и от операция? За теб медицината е "дива Индия", а и ти си див!

Добави коментар

Водещи новини