Лекарите пари ще имат, ако Спешната помощ премине към болниците

  • 04 ноември 2011 12:34

  • 1222
  • 0
Лекарите пари ще имат, ако Спешната помощ премине към болниците
©

Ако Спешната помощ премине към големите болници, от спестяването на административни разходи ще се повишат заплатите на лекарите.

Това каза в кулоарите на парламента министърът на здравеопазването д-р Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование, информира БНР.

"Ако отидете в провинцията, практически всички спешни центрове са до областните болници или вътре в тях. Но никой не знае, че това са всъщност отделни структури, с отделна администрация. Имаме над 7 000 души, които работят в спешните центрове, медицинските специалисти са 3 700. Направете сметка колко много хора работят, които всъщност дублират структурата. Реално работата на тези центрове е да бъдат вътре в болниците и да ползват тяхната администрация.

Мисля, че е съвсем логично - не един пациент да бъде докаран с линейката, да бъде хвърлен на вратата и да кажат „Хайде сега вие сте друго лечебно заведение, оправяйте се”. Това е директно в полза на пациента. А могат да се направят икономии. В „Пирогов” и в градския център за спешна помощ - разликата в заплатите е точно два пъти. Разликата между "Света Анна", бившата окръжна болница, и на спешния център, който е там, разликата в средните заплати на персонала е два пъти", заяви министър Константинов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1222 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини