Проверяват смъртта на родилката в Търговище

  • 09 септември 2015 21:10

  • 3221
  • 1
Проверяват смъртта на родилката в Търговище
©

"Медицински одит" е започнал проверка за смъртта на 36-годишната родилка, която издъхна след секцио по спешност в Търговище. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Венка Стоянова.

Проверката от инспекцията в Търговище не е открила нарушаване на медицинските стандарти. Припомняме, че трагичния инцидент стана на 2 септември малко преди полунощ.

Проверена е била цялата документация и са били взети обяснения от личния лекар и наблюдаващия гинеколог, който е проследил бременността на жената. "Бременната редовно е ходила на консултации и е следяла състоянието си. Няма данни да е боледувала. Вдигнала е кръвно един път. Не откриваме административни нарушения, а медицинската част сега проверяват и от Изпълнителна агенция Медицински одит", каза д-р Стоянова, цитирана от "Труд".

В РЗИ очаквали протокола от аутопсията, за да приключат своята проверка. Той се бави заради назначените микроскопски изследвания на взетите проби от белите дробове и други тъкани на жената. Изследванията трябвало да бъдат готови до края на седмицата, за да се изготви протоколът.

От изследванията при приема на пациентката е установено, че тя има емболия и се е наложило бебето да бъде извадено спешно, за да може майката да бъде лекувана. Преди да почине жената родила момченце. Аутопсията потвърдила белодробна тромбоемболия.

Починалата жена е имала и 5-годишно момиченце. Семейството й е в шок от трагедията. Майката на починалата се върнала по спешност от Турция, където живеела. Според близки на семейството бременната се оплаквала дни преди трагедията, че има проблеми с дишането и не се чувства добре.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3221 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
pena

2015.09.10 | 22:53

1
До сега никога няма грешки в медиците ни. Излишно е да проверяват полза няма,а няма и да има. Бог да прости починалата.А семейството и нека не очаква да се признаят грешки...няма,бг правосъдие е това.

Добави коментар

Водещи новини