Москов: Сливаме Бърза помощ в София, екипите се увеличават с 30% (видео)

  • 19 август 2015 14:40

  • 2936
  • 1
Москов: Сливаме Бърза помощ в София, екипите се увеличават с 30% (видео)
© Булфото

Днес по време на извънреден брифинг министърът на здравеопазването д-р Петър Москов обяви намерението си спешните медицински центрове в София град и София област да бъдат обединени, предаде репортер на Новини. Те ще бъдат обединени в една обща структура.

Здравният министър е убеден, че по този начин ще се стигне до оптимизиране на работата и логистиката на спешния център. "Хората трябва да получават качествена здравна помощ". Ръководител на новото звено ще бъде доктор Георги Гелев, който в момента ръководи спешния център в София град.

Освен това екипите който ще обслужват София област ще бъдат увеличени с близо 30%. Центровете на спешната помощ в Софийско са 28 на брой. "В София заради характеристиките и спазването на формалното право има един център за София и един за София-област, като и двата се намират на територията на града", обясни Москов.

"Като резултат от обединението на двата центъра за гражданите в София-област ефектът ще бъде минимум пет нови допълнителни екипа", допълни здравният министър.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2936 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Саси

2015.10.12 | 10:36

1
Имайки предвид некадърната здраавна реформа, това обединение, никак не е обнадеждаващо и успокояващо!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини