Дано не се разболяваме по допълнителния пакет на Москов, пошегува се ексшефът на Софийската Окръжна

  • 19 юни 2015 08:03

  • 2639
  • 1
Дано не се разболяваме по допълнителния пакет на Москов, пошегува се ексшефът на Софийската Окръжна
©

Дано да сме болни по основен пакет, че да не попаднем в допълнителния, пошегува се в сутрешния блок на бТВ бившият шеф на Окръжна болница в София „Св. Анна“ д-р Димитър Димитров.

Коментарът му дойде по повод реформата на здравния министър Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва, на когото в миналото д-р Димитров е бил шеф, били са приятели, а сега Москов е в основата на уволнението му.

Припомняме, реформата на здравния министър предвижда здравните пакети да се разделят на основен и допълнителен. Москов иска в основния пакет да попаднат всички тежки и социално значими заболявания и към тяхното лечение да се насочи основният финансов ресурс, така че пациентите да имат бърз и напълно безплатен достъп до лечение.

Според него в допълнителния пакет трябва да попаднат болести, които не застрашават живота и лечението им търпи отлагане. Финансовият ресурс за тях ще е ограничен.

„Какво значи социално значимо заболяване? Всяко едно остро заболяване е социално значимо. И какво значи някой да стои в листата на чакащите за допълнителна помощ“, недоумява бившият директор на УМБАЛ „Света Анна“.

На въпрос добър лекар ли е бил Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва и след кратко увъртане, д-р Димитров посочи: „В „Св. Анна“ не работят лоши лекари“.

От думите на ексшефа на Окръжна болница София стана ясно, че той е бил още веднъж уволняван: „По времето на Жан Виденов, понеже бях демократ, аз наистина бях уволнен и след това възстановен. Сега болниците се управляват от съвети на директори, които се избират на събрания“.

Бившите служители на д-р Димитър Димитров го определят като перфектен лекар и гарант за свършена работа. Те искрено се надяват от тук нататък да се срещат и да бъдат приятели.

Последвайте канала на

2639 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.06.20 | 08:13

1
izrod

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини