Прибираме българка, пострадала тежко при земетресението в Йонийско море

  • 10 юни 2015 21:23

  • 2632
  • 0
Прибираме българка, пострадала тежко при земетресението в Йонийско море
©

Линейка от столичната „Спешна помощ“ замина за Кефалония, откъдето трябва да транспортира пострадала българка по време на земетресение на гръцкия остров в Йонийско море.

Това съобщиха от Министерството на здравеопазването. „56-годишната В. М. жена била на почивка в Кефалония. На 2 юни тръгнала на разходка из острова, когато неочаквано след трус се откъртила земна маса и паднала върху нея“, разказа д-р Ваньо Шарков, зам.-здравен министър, цитиран от „Труд”.

Българката е получила много тежки фрактури на двете бедра, разкъсвания на меките части и сухожилията, има дълбоки травми на лявата ръка. Тя била откарана в местната болница, където в продължение на шест дни лекарите я стабилизирали. Уведомили и посолството ни, след което нашата държава е организирала транспорта.

Решено е, щом линейката пристигне с пострадалата в София, тя да бъде откарана в специализираната болница по ортопедия в кв. Горна Баня или в „Пирогов“. Там ще й бъдат направени всички допълнителни прегледи и ще получи нужните медицински грижи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2632 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини