Дават на главния прокурор случая с родилката от Тетевен

  • 30 май 2015 20:54

  • 4528
  • 3
Дават на главния прокурор случая с родилката от Тетевен
©

Неправилни и отречени в Европейския съюз техники (като висок форцепс и метод на Кристелер - акушерки сядат върху корема на жената) са приложени при скандалния случай с раждането на Наташа Габровска, чието бебе почина, докато излиза на бял свят в Тетевен.

Това са първите наблюдения на специалистите от медицинската ДАНС, а резултатът от проверката им ще е ясен във вторник, съобщи за „Труд“ д-р Ваньо Шарков, зам. здравен министър. Той ще изпрати доклада в Главната прокуратура и на Българския лекарски съюз, който може да отнема лекарски права.

Ведомството разпоредило инспекцията, преди Нова тв да покаже разтърсващата изповед на Наташа и близките й. Жената разказа, че началничката на АГ отделението в тетевенската болница д-р Нина Байчева дошла в родилното с дълга черна рокля и пораснал маникюр, с който сякаш разкъсвала вътрешността на родилката. А когато станало ясно, че детето не дишало, Байчева казала: „Глупачка, ти уби бебето си“, сподели пред Нова телевизия почернената Наташа. Байчева и екипът я пуснали да си тръгне от родилната зала кървяща и полугола.

Вчера Байчева и колегата й д-р Михаил Миков подадоха оставки.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4528 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.07.02 | 21:54

3
До васил пеевски... на теб кой ти даде правото да обиждаш оспорвайки чуждото мнение? Ти не си по-малко неграмотен след като изписваш тези нелепости. Като гледам ти също не си от тези цитирани 10 човека и Слава Богу. Нещастните случаи са изключения, а не практика. Когато има толкова нещастни случаи, още повече от еднакво естество, това говори, че те са предизвикани, най-вероятно от нечия некомпетентност и самонадеяност. Крайно време е всеки да има страх от закона и да носи отговорност за действията си. И нека всеки, който не може и не иска, да не упражнява дадена професия. Никой не е виновен за нечие чуждо чувство на непълноценност и неудовлетвореност, и апатията към живота!!!

2015.06.02 | 14:28

2
И после се чудите защо мрът децата ви, няма по безмозъчно същество от българина, затова ще ви бият циганите те може и да са примати майуни, но поне имат достатъчно ум да разберът че от българина по голям боклук и в света няма
baimangal

2015.06.02 | 14:27

1
po tva kolko negramotno si go drasnal se razbira che si mangal s pravo da polzva internet

Добави коментар

Водещи новини