Намалиха бюджета на Комплексния онкологичен център в Пловдив

  • 08 април 2015 19:29

  • 1602
  • 0
Намалиха бюджета на Комплексния онкологичен център в Пловдив
©

Комплексният онкологичен център в Пловдив е с намален бюджет за лекарства. Това каза Антоанета Томова, онколог в центъра пред БТА.

Тя посочи, че досега НЗОК е плащала лекарствата за онкологично лечение в болнични условия на 100%, а сега ги заплаща с 38% по-малко. Засега не е отказано лечение на болни, но се работи в риск, посочи Томова и уточни, че е възможно да се наложи центърът да плаща лекарствата от бюджета си.

От центъра са изпратили запитване до НЗОК, защо е намален бюджетът им за лекарства и как е определена методиката за него.

Тези центрове са общинска собственост, но общината не може да ни помогне, допълни Томова. По думите й в комплексните онкологични центрове се лекуват 90 процента от болните с карцином. Има редукция в средствата, защото се появиха нови лечебни заведения, в които се извършва лечение на онкологични заболявания и те са разпределени между старите и новите, каза пред журналисти зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков, който е и член на Надзорния съвет на НЗОК.

От пресслужбата на НЗОК казаха, че този проблем подлежи на обсъждане и в скоро време ще се вземе решение.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1602 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини