485 прегледа на хора с трудно заздравяващи рани извършили в „Пирогов” през 2014

  • 21 февруари 2015 10:20

  • 2267
  • 0
485 прегледа на хора с трудно заздравяващи рани извършили в „Пирогов” през 2014
©

485 прегледа на хора с трудно заздравяващи рани са извършени в „Пирогов” за 2014 г. Това каза Проф. Владислав Христов, председател на Българска асоциация за раните и лекар в УМБАЛСМ „Пирогов“, по време на пресконференция в болничното заведение.

„Най-честата причина, поради която пациентите попадат за лечение са венозните рани - 223, след това има 120 пациента с артериална недостатъчност и на базата на нея хронични рани, и пациенти с диабетни рани 50“, обясни той, цитиран от Фокус.

Според него възрастта на най-младия пациент е на 3 години, момче ухапано от куче по лицето и момиче на 12 години. „Най-възрастите са 92-годишен мъж и 91-годишна жена. Като пол преобладават жените“, допълни лекарят.

„Лечението се осъществява в колаборация със съдов хирург, пластични хирурзи и друго“, коментира проф. Христов. Той уточни, че проблемът е сериозен за целият свят.

Проф. Христов поясни, че трудно заздравяващите рани са тези, които не заздравяват от 4 до 6 седмици след появяването си. „Лечението се извършва много трудно и по специален начин. По време на кампанията една част от пациентите са лекувани безплатно, а другите са с направление от личния лекар“, каза още медикът.

Последвайте канала на

2267 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини