Бърза помощ няма да връща пациенти по домовете

  • 26 август 2014 10:48

  • 1781
  • 0
Бърза помощ няма да връща пациенти по домовете
©

Отменено е решението, задължаващо екипите на "Бърза помощ" да връщат по домовете им пациентите с отказана хоспитализация. Това заяви пред БНР директорът на столичния Център за спешна медицинска помощ д-р Георги Гелев.

"Това пречи на спешните медици да изпълняват задълженията си. Това е решение на д-р Александър Златанов (временен директор на Центъра за спешна медицинска помощ), което е напълно неадекватно и несъвместимо с нормативната уредба на Центъра за спешна помощ. Вече е отменено", каза д-р Гелев.

Той обясни, че по време на болничните му д-р Андреева е искала да го освободи от длъжност заради инцидента с починалата журналистка, но той не е получил заповед за това. "Когато бях в болнични, д-р Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския изпрати една проверка по отношение на структурата и образуването на работната заплата, смятайки, че обществеността се заблуждава, че получаваме малко пари. Проверката приключи след 4 месеца подробни ревизии и анализ и се разбра, че няма такива високи заплати, каквито в министерството смятат", обясни още той.

Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в София приветства заповедта на новия министър Мирослав НенковМирослав Ненков Мирослав Ненков е роден на 15 март 1969 г. в град София. Завършил е специалност , отменяща графика на работа на лабораториите за изследване на острите сърдечни състояния.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1781 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини