Откриха дентална клиника за безплатно лечение на хора със специфични потребности (снимки)

  • 20 юни 2014 09:38

  • 4319
  • 4
Откриха дентална клиника за безплатно лечение на хора със специфични потребности (снимки)
©

За първи път в България отвори врати специализирана детска дентална клиника и клиника за дентално лечение на деца и възрастни със специфични потребности. Тя е оборудвана със сензорна зала за рехабилитация и релаксация, за психологична подготовка и овладяване на страха. Лечението на децата и възрастните със специфични потребности е безплатно.

Здравното заведение е в София и е част от клиники „Ео Дент”.

Откриването уважиха Татяна Лолова, Наталия Симеонова, Катерина Евро, Александър Кадиев, Йордан Йовчев, д-р Борислав Миланов - председател на Българския зъболекарски съюз (БЗС), д-р Николай Шарков - главен секретар на БЗС и много други приятели, политици и пациенти на „ЕО Дент”.

В приветствията си те подчертаха изключителното социално значение на клиниката, както и факта, че това е още една дентална практика на европейско ниво, която ще бъде в полза на българските пациенти. Д-р Миланов посочи д-р Венета и Валентин Павлови, собственици и управители на клиники „ЕО Дент”, и екипа им за пример, който вдъхновява цялото дентално съсловие в развитието му напред.

Първата по рода си сензорна зала в дентална клиника е оборудвана със светлинни апарати и стъклени светещи снопове (за болни от аутизъм), които в комбинация със звуци, музика и аромати дават спокойствие и сигурност. Психиатър и психотерапевт следят за психическия и физическия комфорт на пациентите с увреждания, а куклата Страхояд „изяжда“ всичките им страхове. Всяко кътче е добре обмислено и изградено - от мястото за посрещане до стаята за извеждане от упойка.

На тържественото откриване гостите разгледаха и закупиха арт-изделия от благотворителната изложба на деца и възрастни със специфични потребности.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4319 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Gary

2014.10.01 | 23:59

4
И все пак помагат....ако имате дете с подобни специфични нужди сигурно нямаше да мислите така.
Злослов

2014.06.27 | 16:02

3
.... те , милото семейство от Перник твърдят подобно на собственика на Аптеки ,Марешки , че са почнали с ламаринения кабинет на гарата . Перачница на пари е това.
Gary

2014.06.21 | 05:03

1
Поне помагат на хората!
123

2014.06.26 | 18:04

2
#Проф. Мариана Евстатиева Горанова продава дипломи в ТУ-София. #Тя е откраднала милони от банките чрез хакерски атаки заедно с Филип Кереков. #Оставка. ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓███▓▓▓▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓█▓▓▓█▓▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒░░░▒▓▓██████▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓██░░░░▒▒▓▒▒▒░░░▒▒▒▒▒▓██▓▓█▓░ ▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒░▒▒▒▒░░░▒▓▓▓▒▒░▒██▓█▓░ ▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░░░░░░░░▒▒▒▒▒▒░░████▓░ ▒░▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░▒▒▒░░░░▒▒░░░░░▒██▓█▓░ ▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒▒▒░░░░░▒▒▒▒░░░░▓████▒░ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██░░░▒▒▒▒░░▒▒▒▒▒▒▒░░▒█████▒▒ ▓▓██▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▒░░░░░░▒▒▒▒▒▒▒░░░▓█████▓▒▒ ██▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▒░░░░░░░░░░░░░░▒██████▓▒▒▒ ▒▒▒▓▓▒▓▓▓▓▓█▓▒░░░░░░░░░░░░▒▓███████▒░▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░▒░▒▒▒▒▒▒▓█████████▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░░░░░▒▒▒███▓█▓█▓▓▓█▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒░░░▒▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▓▒▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓░▒▒▒▒▒▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▒▓▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▒▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓

Добави коментар

Водещи новини