Мъж чупи с ритници вратата на шокова зала и заплашва лекари

  • 04 юни 2014 09:38

  • 2943
  • 1
Мъж чупи с ритници вратата на шокова зала и заплашва лекари
© Булфото

Продължават случаите на агресивно отношение на пациенти и техни близки към работещите в спешната помощ в Хасково, съобщи началникът на отделението д-р Димитър Кичуков пред News 7.

Мъж се опитал да счупи с ритници вратата на шоковата зала и заплашвал медиците. Наложило се да бъде извикана полиция.

Гневът на мъжа се разразил, след като чул в залата да плаче детето му. Детето било придружавано в противошокова зала от майката. Сестрите се опитвали да направят инжекция против тетанус на детето, след като обработили рана, причинена от битов инцидент.

След като преговорите с бащата не довели до резултат, за да могат да продължат работата си, лекарите натиснали паникбутона и извикали органите на реда. През това време мъжът избягал, но е открит от полицията. Съставен му е констативен протокол.

През последните години се наблюдава рязък скок на броя на пациентите, посещаващи спешното отделение. Много от тях предпочитат да бъдат прегледани там, за да си спестят опашката или таксата при личния лекар. По думите на д-р Кичуков хората не разбират определението "спешно". Най-честото оплакване от страна на пациенти е, че го няма личният лекар или е следобед, а пък май са вдигнали кръвно или кашлят от няколко дни.

В Спешна помощ - Хасково засега няма бити лекари или сестри, стигало се е до псувни и заплахи. Не така обаче стои въпросът в детско отделение, където преди седмици грубо е била блъсната медицинска сестра от майка на пациент. Сестрата е получила нараняване при падането. В момента е в болнични и се възстановява.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2943 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.06.14 | 09:45

1
За това и лекарите си хващат багажа от тук. Ние не знаем как да се държим с хората, които се опитват да ни помогнат. Разбира се, че ще се притесниш, когато детето ти плаче, ама тук става въпрос само за ваксина... Няма нужда от излишно напрежение...

Добави коментар

Водещи новини