От КНСБ подкрепят исканията на работещите в Спешната помощ

  • 02 юни 2014 14:37

  • 1430
  • 1
От КНСБ подкрепят исканията на работещите в Спешната помощ
©

Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и Федерацията на синдикатите в здравеопазването (ФСЗ) – КНСБ подкрепят исканията на работещите в Центровете за спешна медицинска помощ (ЦСМП).

Това заявяват ръководствата на КНСБ и ФСЗ – КНСБ в обръщение до своите регионални структури, като ги призовават за солидарност и оказване съдействие на работещите. В обръщението си ръководствата на КНСБ и на ФСЗ – КНСБ заявяват, че са обезпокоени от изострящите се проблеми, свързани със забавянето на реформите в системата на ЦСМП, както и с влошаващото се качеството на оказаната помощ. „Расте дефицитът на екипите, налице са лоша комуникация между спешния телефон 112 и екипите на центровете, както и чести случаи на физическа и психическа агресия към работещите”, се казва още в обръщението.

Ръководствата на КНСБ и ФСЗ – КНСБ изтъкват, че синдикатите винаги са били съпричастни с проблемите на ЦСМП, което е видно от многобройните становища за бюджета на Министерство на здравеопазването за 2014 г., за Стратегията за реформа в системата на спешната медицинска помощ и т.н. В обръщението си ръководствата на КНСБ и ФСЗ – КНСБ подчертават още участието на представители на синдикатите в всички срещи, организирани от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ в България. „Старали сме се да отстояваме интересите на работещите в ЦСМП и в Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество”, казват още синдикатите в обръщението си.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1430 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Р.Райнов

2014.06.05 | 00:29

1
И профсъюзите се сетиха за проблемите...със закъснение!

Добави коментар

Водещи новини