Уволняват шефа на Спешната помощ в София

  • 28 май 2014 15:55

  • 2446
  • 0
Уволняват шефа на Спешната помощ в София
©

Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ София - град Георги Гелев е предложен за уволнение.

Това каза пред журналисти заместник - министърът на здравеопазването Бойко Пенков. От анализ, направен в центровете за спешна помощ, е направен изводът, че има недобра кадрова обезпеченост, недобра организация на работата и недостатъчен контрол и продължаваща слабост от години - взаимовръзката между тел.112 и стария тел.150, каза още д-р Пенков. Ще бъдат наказани виновните лица. Той напомни, че приоритетът на Министерството на здравеопазването за тази година е спешната помощ и се изготвят поръчки за инвестиции за 22 млн.лв, които ще са за изграждане на центрове и филиали за спешна помощ и за линейки. В рамките на три години ще са необходими 140 млн.лв. за сферата на спешната помощ.

Ще бъде дадена възможност за кариерно развитие, за да стане отново привлекателна работата в центровете за спешна помощ, каза още д-р Пенков и напомни, че се полагат усилия и за увеличаване на заплатите на работещите в спешната помощ. Той изрази надежда, че и за следващата година ще се намерят средства за заплати. Тази година във висшите училища ще се обучават "лекарски асистенти и парамедици, с които ще се подсилят екипите на спешните медици", допълни той.

В момента в центъра за спешна медицинска помощ в София - град работят 90 лекари, а щатните бройки са 189, посочи д-р Пенков. Средномесечно трябва да има 30 екипа, а за март са работили 20 екипа, през април - 21.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2446 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини