Д-р Андреева откри първия „малък Пирогов” в Бургас

  • 25 април 2014 10:48

  • 3203
  • 4
Д-р Андреева откри първия „малък Пирогов” в Бургас
© Булфото Архив

В присъствието на здравния министър Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския в аулата на болницата в Бургас ще бъде представен проект "Регионален център за ранна диагностика на онкологични заболявания на територията на "МБАЛ-Бургас" АД", съобщиха от пресцентъра на кабинета, цитирани от БТА. С изграждането на този център се поставя началото на комплекса от т.нар. „малки Пироговчета" на територията на страната ни.

Андреева обяви, че първите випуски парамедици и лекарски асистенти започват да се обучават от есента. Предвижда се да бъдат създадени 11 специализирани комплекса. В тях ще може да се оказва спешна медицинска помощ. Освен създаването на инфраструктура и оборудването, специалистите ще бъдат обучавани в чужбина, каза още Андреева.

„Този достъп до спешна помощ ще бъде осигурен в 10 от 13 общини. Ще има филиали в Царево, Созопол, Несебър, Руен, Сунгурларе и Средец. Спешните приемни отделения ще бъдат в Айтос, Поморие и Карнобат, уведоми здравният министър.

Проектът е част от Средносрочната рамкова инвестиционна програма на Министерството по здравеопазването по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г., с общ бюджет 148 млн. лв. и с конкретен бенефициент Министерство на здравеопазването. Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет. Общата му стойност е 4 778 081, 02 лв., от които финансиране от ЕС.

Към момента по проекта в МБАЛ Бургас е закупена, доставена и монтирана апаратура за магнитно-резонансна образна диагностика, компютърен томограф, ехографска система, рентгенов апарат, система за архивиране и разпространение на образи, ендоскопска апаратура и други.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3203 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.05.03 | 08:40

4
Това е простотия.Истината е че няма кой да работи.Правят се всевъзможни глупости а не се прави най важното за спешна помощ - драстично увеличение на заплатите на целия персонал,първа кат.труд,20 заплати при пенсия,безплатна специализация спешна медицина,политика стимулиране младите да учат медицина-само така ще има персонал
приморско

2014.04.29 | 15:18

3
Наистина, защо няма за Приморско? Защото кмета ни е от ГЕРБ или защо? Министър Андреева да не дели хората! Възмутен съм!
rosi

2014.04.29 | 15:17

2
А защо в Приморско не да не би ние да сме по долно качество хора винаги Царево и Созопол ние какво имаме изолирани сме от всичко какво имаме ние нищо каквото ни трябва трябва все да се ходи другаде помислете и за хората и от тази община
к

2014.04.28 | 11:18

1
В коѝ град,в коя държава,на коѝ континент,госпожа докторката видя „малки пироговчета“,че да ги видим и ние.Или може би ще остане с принос в международната здравна практика.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини