Андреева: Няма нито един кандидат за нов директор на Фонда за лечение на деца

  • 03 април 2014 15:54

  • 1311
  • 0
Андреева: Няма нито един кандидат за нов директор на Фонда за лечение на деца
© Булфото

„Все още няма нито един кандидат за нов директор на Фонда за лечение на деца". Това отбеляза със съжаление здравният министър д-р Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския, предаде "Дарик".

"Никой не иска да се заеме с отговорността, в ролята си на наследник на подалата оставка д-р Ива Станкова и това се случва винаги, когато в дадена институция се е създало напрежение", посочи още министърът.

Оставката на Станкова влиза в сила от 7-ми април. Не е ясно обаче какво ще се стане, ако до тази дата не се намери кандидат за нейния пост.

Д-р Ива Станкова подаде оставка по лични причини шест месеца след назначаването си като директор на фонда. Решението й дойде, след като родители на болни деца и пациентски организации поискаха тя да се оттегли, а причината за това бе забавено от страна на институцията за лечение на малчугани.

Междувременно проф. Владимир Пилософ, който към момента е в Обществения съвет към Фонда за лечение на деца, сподели, че е получавал намеци да наследи д-р Ива Станкова като директор на фонда.

Специалистът обаче отказа да уточни кой е отправил намеците. На въпроса би ли станал новият директор на институцията, Пилософ добави, че ако му предложат, ще помисли и едва тогава ще може да отговори.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1311 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини