Вдигат заплатите на медиците в Стара Загора

  • 12 март 2014 14:29

  • 1618
  • 1
Вдигат заплатите на медиците в Стара Загора
©

От 1-ви април започва поетапно увеличаване на заплатите на медицинския персонал в болницата "Професор Стоян Киркович" в Стара Загора. Парите ще бъдат вдигнати с между 15 и 20 процента, съобщи Радио Стара Загора.

Ръководството на болницата води преговори с лекари за възстановяване на инвазивната кардиология, но заплати от 20 хиляди лева, каквито са поискали от досегашния екип, не могат да бъдат дадени, заяви професор Петкана Чакърова - изпълнителен директор на единствената държавна болница в Стара Загора.

На този етап пациенти с по-тежки форми на инфаркт се транспортират до клиниката в Пловдив, но от 1-ви април професор Чакърова уверява, че инвазивна кардиология в Стара Загора отново ще има.

Трима души от досегашния екип са предпочели да започнат работа в нова частна болница в града срещу по-високо заплащане.

От Здравното министерство се очаква помощ от 3 милиона лева, които ще бъдат използвани за модернизиране на базата и за закупуване на апаратура. До есента ще бъде пребазирана и АГ клиниката, защото разходите за поддържането на сегашната база са неоправдано високи.

На този етап структурната реформа в болницата след сливането й с университетската протича без нито един уволнен. Съкращения ще има в две звена - АГ клиниката и администрацията, но те няма да са повече от 60 - 70 души.

Най-проблемна остава Спешната помощ. За първите два месеца на годината приетите по спешност са около 50 процента от всички пациенти. Болницата продължава да има 20 милиона лева задължения, за два месеца са погасени около 2 милиона.

До две седмици ще бъде избран новият борд на директорите.

Последвайте канала на

1618 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Имането на Путин - 60 000 000 000 $

2014.03.14 | 20:59

1
От радио Ереван съобщили за руско икономическо чудо - състояло се в това, че заплатата на Путин станала по-висока от брутния вътрешен продукт на Русия!

Добави коментар

Водещи новини