Дирекция "Медицински одит" ще контролира болниците

  • 05 март 2014 17:07

  • 2392
  • 1
Дирекция "Медицински одит" ще контролира болниците
© Булфото

В Изпълнителната агенция "Медицински одит" се създава самостоятелна дирекция "Контрол върху медицинското обслужване в лечебните заведения", обявиха от пресслужбата на кабинета. Това е записано в новия устройствен правилник на агенцията, който правителството прие днес.

Дейността на новата структура ще извършва проверки на структурата, управлението, дейността и медицинското обслужване. В звеното се включва и Дирекция "Контрол по спазване правата на пациентите".

Функциите на дирекцията са насочени изцяло към разглеждане на жалбите и извършване на съответните проверки, изтъкват от здравното министерство.

Създава се самостоятелна дирекция "Контрол на здравните дейности и услуги, осигурявани от НЗОК и застрахователните дружества". Основната й задача е да следи за осигуряване от НЗОК на предоставянето на основния пакет от здравни дейности, гарантирани от бюджета на Касата, както и за осигуряването от застрахователите.

С постановлението се извършват и промени в Устройствен правилник на Министерството на здравеопазването. Предлага се детайлизиране на функциите на главния държавен здравен инспектор съобразно действащото законодателство.

Същевременно от Министерството на здравеопазването съкращават щатни бройки, определени за заемане основно на длъжности с административни функции.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2392 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.03.06 | 14:31

1
А бе какви са тия свини на снимката?И ще очакваме от тях да се грижат за народа! Та това са хищници!!!

Добави коментар

Водещи новини