Пациенти стават жертва на конфликт между болници

  • 27 февруари 2014 13:03

  • 2185
  • 1
Пациенти стават жертва на конфликт между болници
© Булфото

Конфликт между частна болница за инвазивна кардиология и новото ръководство на многопрофилната болница „Св. Петка” във Видин може да остави пациентите без специализирано лечение, предаде БНТ.

Според изпълнителния директор на държавното здравно заведение, 6 от сключените 15 договора са неизгодни за тях и те настояват да бъдат прекратени. Заради това частната клиника е завела иск за обезщетение за близо 2,5 млн. лв.

Частната болница е наемател в сградата на многопрофилната болница и има сключени договори, с които се регламентират взаимоотношенията между тях. Те са подписани преди година, а новото ръководство на болницата вижда в тях заплаха за съществуването си.

Според директора, наема и цените за услугите, които ще плаща частната клиника на държавната болница са неизгодни.

Лекарите от новото здравно заведение заявиха, че предлагат на болницата по-добри цени за услугите отколкото Здравната каса. Те твърдят, че от съвместната работа печалбата на местната болница щяла да бъде над 230 000 лв. годишно.

От ръководството на частната клиника опровергаха опасенията, че заради тях кардиологичното отделение на държавната болница ще бъде затворено. Видинска област е на първо място в страната по сърдечно-съдови заболявания и смъртността е една от най-високите.

Докато тече спора между двете болници, десетки пациенти с инфаркт пътуват до София, Враца и Плевен и някои от тях не успяват да дочакат лекарска помощ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2185 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
MIRO

2014.03.05 | 12:11

1
всички болници поликлиники трябва да са дьржавни за да не страдат хората.всички знаем как се дават пари на лекарите под масата или тьи казано ;спонсорство\\\'\\\'

Добави коментар

Водещи новини