Пациенти скочиха срещу смяната на националния консултант по трансплантология

  • 19 февруари 2014 14:44

  • 2068
  • 1
Пациенти скочиха срещу смяната на националния консултант по трансплантология
© Булфото

Пациентски организации скочиха срещу смяната на националния консултант по трансплантология, предаде "Дарик".

Със заповед на министъра на здравеопазването д-р Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския за нов консултант по трансплантология е избран директорът на столичната болница „Лозенец” проф. Любомир Спасов.

Основен мотив е, че срещу болницата, оглавявана от Спасов са заведени две дела, а също така при проверки, извършвани от Изпълнителната агенция „Медицински одит”, са констатирани множество нарушения, свързани с трансплантирането на тъкани, органи и клетки, твърдят от Федерация „Български пациентски форум”.

От организацията настояват решението за назначаването на шефа на болница „Лозенец” като Национален консултант по трансплантология да бъде преразгледано и на мястото на доц. Любимир Спасов да бъде поставено лице, достойно и некомпрометирано.

От 2011 г. досега длъжността Национален консултант по трансплантология изпълняваше началникът на Клиниката по чернодробна хирургия и трансплантология във Военномедицинска академия проф. Никола Владов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2068 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
биба

2014.03.02 | 17:44

1
Това е най-голямото престъпление !!!Забравихте ли разследването на Диков? Тогава излязоха факти за нещастните деца ,родители но всичко се потули!!! Съжалявам д-р АНДРЕЕВА която се е предоверила !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини