Търновски лекари спасиха двама простреляни в главата мъже

  • 03 януари 2014 10:28

  • 2331
  • 1
Търновски лекари спасиха двама простреляни в главата мъже
©

Търновец с куршум в мозъка вече говори и се движи. Неврохирурзите д-р Николай Мойнов и д-р Петър Тодоров сториха чудо по Коледа, след като спасиха двама простреляни в главата мъже. Вторият ранен също вече е в съзнание, говори и до ден-два ще бъде изправен на крака, информира в. Труд.

Бързото възстановяване на двамата пациенти с огнестрелни рани се дължи на успешно лечение и животоспасяващи операции, които им бяха направени. Тихомир Иванов (38 г.) и Александър Кънев (40 г.) вече са изведени от реанимацията и са в неврохирургичното отделение на болницата в града. При хирургичните интервенции медиците не успяха да извадят заседналия в мозъка на Тихомир Иванов куршум. “Така ще живее. Ако металното тяло обаче започне да създава проблеми, тогава ще се прави нов опит за изваждането му. Човекът вече е добре, движи се, говори. Александър Кънев също е добре”, обясни д-р Петър Тодоров.

Двамата мъже се озоваха на операционната маса след екшън, който се разигра около 1,30 часа на 14 декември на ул.“Охрид” във Велико Търново. Малко преди това възникнал скандал в дискотека между група мъже. Разпрата прераснала в сбиване на улицата. В гнева си Александър Кънев, който е военнослужещ, измъкнал боен пистолет и стрелял в главата на Тихомир Иванов. След секунди насочил дулото към слепоочието си и натиснал спусъка. Куршумът минал през едното слепоочие на Александър и излязъл през другото. Спасените мъже са настанени в различни болнични стаи. Засега медиците и близките им избягват да говорят за кървавата саморазправа, за да ги щадят от крайни емоции и стрес. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2331 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
suzi

2014.01.04 | 22:42

1
bivsh voenen dokolkoto se 4uva nemu e za prvi pat da stelia po 4ovek

Добави коментар

Водещи новини