НЗОК ще прекрати договора си с видинската болница по клинична пътека за хирургия

  • 09 декември 2013 17:12

  • 1851
  • 0
НЗОК ще прекрати договора си с видинската болница по клинична пътека за хирургия
©

Здравната каса във Видин ще прекрати договора си с болница „Света Петка“ по клинична пътека за хирургия заради доказани документни нарушения.

Проверката е извършена след жалба на гражданка, чиято баба страдала от тромбофлебит и се нуждаела спешно от медицинска помощ, съобщи директорът на Видинската РЗОК д-р Владимир Вълчев.
С аргумента, че няма свободни легла в Хирургичното отделение на 27 септември от Спешното отделение отказват на 78-годишната жена хоспитализация. Три дни по- късно я приемат на лечение.
Без подобрение след тридневен престой пациентката напуска видинската болница и от 4 до 9 октомври е лекувана в столична клиника. Проверката показала, че по документи жената е „лекувана“ във видинската хирургия и изписана с епикриза на 5 октомври, заяви д-р Вълчев и уточни: "Това е дейност, която не е извършена, доказана документално по неоспорим начин".


Затова Здравната каса прекратява договора си с видинската болница по клинична пътека 194 за лечение на съдови заболявания. Той може да бъде подновен след кандидатстване на здравното заведение през следващата година, а дотогава нуждаещите се пациенти ще бъдат пренасочвани към най-близките болници в съседните области. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1851 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини