Жена без диагноза чака 3 часа в линейка, болници не я искат

  • 20 ноември 2013 07:38

  • 2655
  • 2
Жена без диагноза чака 3 часа в линейка, болници не я искат
©

56-годишна жена стояла в линейка на "Спешна помощ" в продължение на 3 часа, без да бъде приета в болницата в Русе, пише "Труд".

Жената не може да се движи и е на легло с неустановена диагноза. Това й пречи да получи адекватно лечение, а междувременно състоянието й се влошава.

Тъй като проблемите са с неврологична симптоматика, лекарите направили ядрено-магнитен резонанс. Резултатите от него обаче още не са готови. Междувременно личният лекар на жената д-р Албена Великова решава да я насочи към болницата с диагноза бактериален менингит.

Тъй като Снежана е на легло, тя е откарана до инфекциозно отделение в болницата с линейка. От отделението обаче не приемат диагнозата за менингит, тъй като не е потвърдена, и препращат пациентката в Спешно отделение. Оттам също не искат да я приемат, тъй като не е за тях, а и направлението за хоспитализация е за инфекциозно.

След като никой не иска да приеме пациентката, тя е върната обратно с линейката у дома си. Според личната й лекарка жената се нуждае от спешни медицински грижи в болнична среда и най-вече от поставяне на диагноза, за да се спаси животът й.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2655 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
vv

2013.11.27 | 03:39

2
и на това му казвате държава , ние си плащаме здравните осигуровки , но защо ?!

2013.11.22 | 23:01

1
плащаме ги за да лекуват циганите.

Добави коментар

Водещи новини