Сдружението на бургаските болници се противопостави на НЗОК

  • 01 ноември 2013 14:31

  • 1218
  • 0
Сдружението на бургаските болници се противопостави на НЗОК
©

Сдружението на бургаските болници излезе с декларация, в която категорично се противопоставя на позицията на НЗОК за заплащане на 80 процента от дейностите за последното тримесечие на тази година. Позицията на здравните заведения бе разпространена до бургаските медии, предава БТА.

"Считаме, че това е груб начин за административна регулация, който е абсолютно неадекватен и неприемлив за болничните заведения и същият ще доведе до тежко финансово състояние на болниците, до невъзможност същите да покрият задълженията си към персонал и доставчици, което от своя страна ще застраши достъпа на пациентите до навременна и адекватна лекарска помощ", се казва в декларацията.

Подобна политика, която прилага НЗОК ще доведе до напрежение, считат от сдружението. Оттам добавят, че застават зад протестиращите лечебни заведения и ги подкрепят. От сдружението отправиха и призив към управляващите да вземат незабавни и адекватни мерки за разрешаването на проблема, тъй като той може да има лавинообразен ефект върху всички сфери в обществото.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1218 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини