Илия Баташки от БСП спечели конкурса за зам.-директор на МВР болница

Депутатът от БСП и бивш шеф на пловдивската болница "Свети Георги" Илия Баташки е спечелил конкурса за зам.-директор на МВР болница и смята да заеме поста, пише "Дневник". Решението на комисията в конкурса за зам.-директор на лечебното заведение е обявено в петък на сайта на МВР. Конкурсът беше обявен на 1 октомври 2013 г. от вътрешния министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.

Според неофициална информация Баташки е гласен и за шеф на лечебното заведение. Той нито отрече, нито потвърди информацията, каза само, че предпочита да се отдаде на професията си. Баташки е хирург и от 2005 до 2009 г. ръководеше пловдивската болница, но още в началото на управлението на ГЕРБ тогавашният здравен министър Божидар НаневБожидар Нанев Божидар Нанев е български лекар и политик, бивш министър на здравеопазването в кабинета на Бойко го освободи.

Баташки не знае още какъв ресор ще поеме като зам.-директор на МВР болницата, не знае и кога ще встъпи в длъжност. Това е решение на министъра на вътрешните работи. Аз съм спечелил конкурс за държавен служител - първа степен, каза той.

Той смята да напусне и БСП, в която членува от 1996 г. и от 2009 г. Доскоро беше председател на пловдивската структура. Смятам да спазя изискването към държавните служители за политическа неангажираност и необвързаност, каза той.

Баташки ще трябва да напусне и парламента. Депутатското му място трябва да заеме следващият в листата - Атанаска Тенева, която стана зам.-министър на образованието и науката и вероятно ще се откаже. След нея е Кирчо Атанасов, който пък е съветник на министъра на образованието. Ако той не приеме, следващият в листата е Красимир Трифонов - експерт в областната администрация в Пловдив и член на Младежкото обединение на БСП.

Коментари

 1. 2013.12.03 | 15:26
  Наше момче щего уредим на държавна работа
 2. 2013.10.31 | 13:29
  Ще завежда ресор "кражби и грабежи"--червените са силни точно в тази част !!
 3. 2013.10.31 | 13:28
  zatova protestirat horata/paragraf 22 da stane6 na4alnik na tezi koito triabva da te vkarat v zatvora/
 4. 2013.10.31 | 12:55
  това новина ли е,или потвърждение.то се знаеше.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет