БЛС: Здравната система се нуждае от много сериозни реформи

  • 22 октомври 2013 08:51

  • 1782
  • 3
БЛС: Здравната система се нуждае от много сериозни реформи
©

Идеята за доплащане на 20% е изцяло на НЗОК. Това доплащане ще е само за болничната помощ. В него няма да влизат прегледите при личните лекари, доболничната помощ и спешната помощ.

Това обяви в студиото на сутрешния блок на TV7 Димитър Ленков, който е главен секретар на Български лекарски съюз. До тук се стигна заради ината на предишните управляващи. Ние обяснявахме, че рано или късно ще се стигне дотук и нещо трябва да се направи, но никой не ни обръщаше внимание, обясни Ленков. В разговора участие взе и д-р Стойчо Кацаров от Център за защита на правата в здравеопазването. Има закон, според който, болниците не могат да искат пари от пациентите за нещо, което ние сме платили вече веднъж под формата на здравни осигуровки. Проблемът е голям. Касата има дефицит от 140 млн. лева за болниците. Здравната система се нуждае от много сериозни проблеми и ако те не се случат аз ви обещавам, че догодина пак ще си говорим за същите проблеми, заяви Кацаров.

Нямаме нужда от НЗОК в този си вид. Силно политизирана и по-скоро филиал на финансовото министерство, отколкото грижеща се за лекари и пациенти. Драмата е в непрекъснатото влошаване на здравето на българските граждани. Драмата е, че всяка година стотици лекари напускат страната и някой трябва да вземе мерки срещу това. Този проблем не може да се отлага непрекъснато, категоричен беше Ленков. НЗОК трябва да създава конкурентна среда. Най-добре ще е да има няколко каси, допълни д-р Кацаров.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1782 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Нека

2013.10.30 | 08:39

3
По малък бюджет, та по-малко да крадете, некадърници долни! Нищо не правите а пък само за пари ревете! Хората умират като мухи заради вас, безсъвестни, оядени мекерета! Позор вам!

2013.10.30 | 08:38

2
Червените отрепки се изявяват само в ТВ-7 --телевизията в която Лайнеков се правеше на журналист !!!!
3

2013.10.30 | 08:38

1
ЗАЩО НИЩО НЕ СЕ ПРАВИ /ДАЖЕ НЕ СЕ ОБСЪЖДА ВЪПРОСА ЗА ТЕСНИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ В ДОБОЛНИЧНАТА ПОМОЩ/ ДОКОГА САМО СЕМЕЙНИТЕ ЛЕКАРИ ЩЕ СА В ЦЕНТЪРА НА ВНИМАНИЕТО?

Добави коментар

Водещи новини