Пирогов иска статут на Правителствена

  • 17 октомври 2013 07:01

  • 1685
  • 0
Пирогов иска статут на Правителствена
©

"Пирогов" да стане ведомствена болница като Правителствена или ВМА, но да не е към здравното министерство. Това е поискал директорът на института доц. Стоян Миланов от министър Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския.

"Настоявам болницата да е със статут на Национален център по спешна медицина и освен пари по клинични пътеки да получава средства и от държания бюджет", обясни директорът на института, пише "Преса".

Около 300 000 души минават годишно през "Пирогов" като 75% от тях са спешни, а само 25 5 са планови. За сравнение - в останалите болници съотношението е точно обратното.

"В момента здравното ведомство ни плаща за всеки пациент потърсил помощ в поликлиниката по 20 лева. Разходите за един спешен болен обаче са 50 и 70 лева още преди да бъде приет за лечение", каза той. Миланов е изчислил, че ако "Пирогов" стане ведомствена болница, това ще струва на държавата 15 млн. лева годишно. "С тези средства ще направим ремонт във всички отделения и ще имаме най-модерната апаратура. Сега изобщо не можем да получим пари за капиталови разходи", каза още той. 

Последвайте канала на

1685 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини