Българи пътуват до Македония за пломби за 15 лв.

  • 17 октомври 2013 06:17

  • 1974
  • 1
Българи пътуват до Македония за пломби за 15 лв.
©

Благоевградчани тръгнаха на зъбен туризъм до македонския град Делчево, след като вече приготвиха зимнината си с качествени червени чушки, патладжани и домати на два пъти по-ниски цени.

Всеки съботен ден македонският пограничен град е окупиран от автомобили и автобуси с благоевградска регистрация. Посещението в частните стоматологични кабинети става с ред и записване. И има защо. Цените на зъболекарските услуги в Делчево са в пъти по-евтини от тези в Благоевград. За направа на мост, четири пломби и вадене на зъб в Благоевград ти търсят 1000 лева. Докато д-р Душан Атанасов и колегите му в Делчево правят това лечение срещу 400 лева, и то без обмяна - в български пари. При него ваденето на зъб е 10 лева, докато у нас е 50 лева. Пломбата при съседите струва 15 лева, керамичната корона – 106 лева, а упойката е безплатна. За горна протеза пациентите плащат до 190 лв., а за долна - 220 лв.

Благоевградските зъболекари вече губят и гръцките си пациенти, които доста години бяха основни техни посетители. Южните ни съседи масово подминават Благоевград и предпочитат стоматологичните услуги в Македония.

“Нещата се обърнаха, преди време от Делчево масово идваха тук и си купуваха по няколко пити кашкавал и тенекии сирене, както и ползваха зъболекарските услуги, с огорчение коментират благоевградчани. Но какво да се прави, търсенето определя пазара.”

Последвайте канала на

Novini.bg
1974 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
търговец

2013.10.17 | 23:31

1
помня времето когато пазара в Кюстендил събираше сърби , мАкЕдОнцИ ,албанци, и благодарение на търговия , щото не на друго а на търговията западна България съществуваше и младите стояха в тези градове. Правителството и съсловните организации на фермери, зъболекари и тн и тн не защитиха през годинитте българския интерес на обикновените ни хора. Което доведе до настоящия момент когато връщане назад няма да има!И ние ще ходим да се храним, пазаруваме и да си правим зъбите а може би и на лекар ТАМ където ни е по изгодно!

Добави коментар

Водещи новини