Парад в София по повод Европейския ден на донорството

  • 12 октомври 2013 08:16

  • 1510
  • 0
Парад в София по повод Европейския ден на донорството
© Булфото

Европейският ден на донорството е организиран за първи път през 1996 година от проф. Филип Морел от Университетската болница в Женева. Целта е да се популяризира донорството, тъй като то стои в основата на трансплантациите. В нашата страна този ден се отбелязва за втора поредна година. Трансплантацията е едно от чудесата на съвременната медицина.

Регионалната здравна инспекция в Сливен разпространи основните послания на Деня на донордството: Даряването на орган може да спаси човешки живот. Даряването на орган е благородство.

То може да стане само с Вашето съгласие, подкрепено със съгласието на близките Ви. Нека поне на този ден на годината да мислим позитивно, как частица от всеки от нас ще продължи да живее и след нас.

Въвежда се временна организация на движението за провеждане на „Парад на донорството” и „Вечер в памет на донорите”, съобщиха от Столична община. Сборен пункт на участниците в парада се организират от 17.00 часа пред пилоните на НДК.

Парадът ще се проведе от 17.00 до 18.00 часа по следния маршрут: от сборния пункт по бул. „Витоша”, пл. „Света Неделя”, надясно по ул. „Съборна” до Градската градина. Шествието ще мине по тротоара и пешеходните зони по изключение в крайна дясна лента на пътното платно по посока на движението. Столична дирекция на вътрешните работи да осигури охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението за времето.

Последвайте канала на

1510 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини