Здравната министърка: Ще отстоявам, което съсловия и пациенти искат

  • 18 август 2013 10:04

  • 1779
  • 2
Здравната министърка: Ще отстоявам, което съсловия и пациенти искат
© Булфото

Ако интересът на нашата страна е запазването на повечето болници, аз ще отстоявам това, което съсловията и пациентите искат. Това каза министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева в предаването „Неделя 150” на БНР по повод утрешното обсъждане на Проекта за национална здравна стратегия на заседание на Обществения съвет към Министерството на здравеопазване с представители на пациентски и неправителствени организации, Българския лекарски съюз, НЗОК, представители на болнични заведения и всички заинтересовани страни.

Тя обясни, че това не е окончателният вариант на стратегията – той ще стане такъв, след като бъде обсъден с всички страни и бъдат нанесени всички корекции и допълнения. Това, което тя ще отстоява в проекта, е частта, която е обсъждана вече с Брюксел и което е оперативно изискване на Еврокомисията - преструктурирането на лечебните заведения.
„Аз очаквам да има от страна на представителите на лечебните заведения разбиране по този въпрос иначе просто в тази част няма да получим финансиране”, допълни здравният министър.
Според нея в стратегията е дадена възможност за доусъвършенстване и свързване на различните компоненти на здравната система и подобряването на работата й. Сериозен ресурс е предвиден за подобряване на спешната помощ, като в момента вече има създадена група, която работи по стратегията за укрепване, преструктуриране и работа с кадрите в спешната помощ.

Последвайте канала на

1779 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.08.22 | 08:44

2
Андреева източва здравната каса. Назначчила е навсякъде свои хора
Koko

2013.08.22 | 08:44

1
Единственото за което е сложена тази червена помия е да източи милиардите от Здравната каса като потънат в държавните мизерни болници контролирани от червените лекари. Едно от хубавите неща по времето на ГЕРБ е че все повече българи можеха да отидат по здравна пътека в модерни новопостроени болници, които бяха по-малки, много по-модерни от държавните мизерии и кехефи от комунистическо време. Гаранция Ви давам, че след една година Здравната каза ще е на нула, болниците ще пропищят че пари няма, а тази грозна курва ще се покрие след като мазните червени боклуци ще са си напълнили гушите с парите от касата. Още от сега тази мърла подготвя почвата като лъже, че парите били кът след като за първи път от своето създавана НЗК има здрав резерв. Таничка е просто една мирислива вагина, която е сложена единствено за изцоцат фискалният резерв на касата!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини