Връщат лекарите в училищата наесен

  • 02 юли 2013 13:44

  • 2336
  • 7
Връщат лекарите в училищата наесен
©

Най-късно наесен ще бъдат внесени поправки в законодателството, които да върнат лекарите в училище. С това се ангажира здравният министър Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския след среща със Златко Желев, бащата на Теодор, който на 7 май припадна в столично училище и по-късно почина в Окръжна болница.

След разговора Андреева взе решение за повторна проверка на случилото се. „Не проявявам съмнение към работата на проверяващите от "Медицински одит", но за да мога да изляза и да кажа има или няма грешка в този случай, трябва да съм сигурна, че всичко е направено по правилата", обясни здравният министър.

Тя засегна и „горещата” тема с протеста в онкологичната болница в столицата. Андреева не е променила позицията си по отношение на доц. Петранка Троянова, която беше назначена за член на борда на болницата и заради която днес за трети пореден ден работещите в лечебното заведение излизат на протест.

"В този момент доц. Троянова би била много полезна, защото тя има опит и знае какво да иска и какво да гледа. Тя не е директор на болницата и няма правомощия като такъв. Мисля, че този случай доста се позасили. В крайна сметка в болницата директорът взима дадено решение ", заяви министърът.

По думите й здравното ведомство ще работи основно по три приоритета. Това са нова политика по отношение на спешната помощ, на общинските болници, особено в малките населени места, както и създаването на по-облекчени условия за специализиране и започване на работа на младите лекари.

"Аз наследих един изтекъл срок за функциониране на информационната система в спешната помощ. Вече сме предприели стъпки това да бъде коригирано", каза още Андреева и допълни, че всички линейки да бъдат оборудвани за реанимиране на пациенти.

Последвайте канала на

Novini.bg
2336 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2013.07.26 | 13:49

7
Нови тежести в бюджета! Кой ще плаща за раздутите от това "народно" правителство разходи?
Това поне е за децата ни

2013.07.26 | 13:48

4
Мисля, че това е правилно наистина.Поне и за децата ни да има нещо.
един

2013.07.26 | 13:48

6
Остава тази да обясни и от къде ще намери лекари за кабинетите в училищата, дали знае интелегентната и кратуна колко училища има в България ,колко лекари трябват и с какви заплати ще ги привлече да работят в кабинети в които няма да правят нищо. Може би ще внесе лекари от Виетнам или Китай Те и без това са в братски отношения
Това е добре

2013.07.26 | 13:48

5
Няма да са по зле от джипитата
Румен

2013.07.26 | 13:48

3
За да се направи нещо в която и да е област е необходимо финансова и кадрово осигуряване на мероприятието. Ще намерят пари за обзавеждане на кабинети и за заплати с нов заем. Откъде ще намерят 1000 и отгоре лекари подготвени за работа с деца и как ще ги задържат с 700 лв да дремят по 12 ч. в училищата. И какво ще правят личните педиатри на тези деца? При спешни ситуации тези лекари няма да могат да направят нищо- затова е БМП. Ако не е ПР-акция това е чиста проба олигофрения. Тази куха лейка заедно с откачалката от образователното министерство съвсем не са в час. Кабинета явно от самото начало се готви за дълго боледуване след като в него са включени 3-ма лекари.

2013.07.03 | 12:26

2
Taka trqbva ,koito ima deca go znae nai dobre .Vmesto da se krade ,eto neshto koeto e dobro za decata ni.
evgobul

2013.07.03 | 12:26

1
ne6to mnogo neobxodimo!...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини