Проф. Николай Петров: Здравната система е изключително зле

  • 10 май 2013 07:35

  • 1341
  • 1
Проф. Николай Петров: Здравната система е изключително зле
©

Заплащането се извършва по ясни щатни таблици за всички в сферата на здравеопазването, обясни в ефира на сутрешния блок на Нова телевизия проф. Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г., министър на здравеопазването в служебния кабинет.

Относно статута на фелдшерите, министърът заяви, че няма как да се промени статута им, ако не учат още година и половина. "Аз ще се боря за статута им. Те са гръбнака на нашето образование", заяви проф. Николов.

Той е категоричен, че в момента не може да разреши проблема. По думите му, ако има обаче и минимален шанс, той ще се възползва от него, но поясни, че и затова ще бъде нужно да има действаш парламент.

Относно трагедията с 11 - годишния Теодор, проф. Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г. заяви, че не може да се каже дали е можело да се спаси живота на детенцето. Министърът коментира и това в училищата да има лекари. По думите му, един такъв лекар не би могъл да помогне в подобен случай, защото няма въпросната квалификация. "Без контрол не става, не може да се вкарва все повече пари в тази система и нищо да не става", каза още министърът на здравеопазването в служебния кабинет.

Според проф. Петров, здравната система е изключително лоша. Той е на мнение, че нито един от тази система не е доволен - нито лекарят, нито пациента. Министърът смята, че в системата трябва да бъде въведен контрол и то той да е професионален.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1341 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
jo

2013.05.10 | 08:06

1
g-n profesor,ne samo nie zle zdravnata ni sistema,neia izob6to ia niama

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини