Две деца в болница, пили от хапчетата на мама

  • 29 април 2013 08:52

  • 1798
  • 0
Две деца в болница, пили от хапчетата на мама
© Булфото

Сестрички на 2 и 4 години от дупнишкото село Бистрица бяха приети по спешност в болница, след като изпиха лекарства за спиране на кърма, съобщава сайтът struma.bg.

Хапчетата били купени от майка им Р. Ангелова преди близо 2 години, след раждането на второто момиченце. Жената не ги изхвърлила.

Майката оставила за малко двете си дъщерички сами. Пред това време те намерили хапчетата, помислили ги за бонбони и си поделили един блистер.

Като видяла, че момиченцата са си играли с блистерите, а единият е празен, ужасената жена веднага позвънила на телефон 112. Екип на спешния център в Дупница откарал децата в общинската болница, където им направили промивки на стомахчетата.

Сестричките са оставени за наблюдение в детското отделение.

Няма опасност за живота им, съобщиха лекарите. Д-р Антоанета Борисова, дежурна в Спешния център, сподели, че ако майката не се е била прибрала навреме в дома си, имало опасност за живота на двете й невръстни деца. Бързата намеса на дежурния екип е спасила момиченцата, които са били изпаднали в безсъзнание и най-малкото забавяне е можело да струва живота им.

Последвайте канала на

1798 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини