По-малко пари за изследвания на остри случаи в Кюстендилско

  • 16 април 2013 20:47

  • 813
  • 0
По-малко пари за изследвания на остри случаи в Кюстендилско
©

С около 10% са намалели средствата за изследване на така наречените "остри случаи", в сравнение с първото тримесечие на годината. Това заяви председателят на общопрактикуващите лекари в Кюстендил д-р Румен Алексов, цитиран от Дарик.

Данните са предоставени от общопрактикуващи лекари от областта, но положението е такова в повечето области в страната. "На всеки 3 месеца парите за изследвания,които ни дават са разпределени в 3 основни групи - първата група средства са за т. нар. остри състояния, като счупване на крак , втората група са за хронично болни, за диспансерно наблюдение и третата са за профилактични прегледи. Намаляването на средства в момента е за първата група, по отношение на броя на направленията за консултации със специалист, ако въобще има някакви намаления, то те са незначителни", коментира д-р Румен Алексов.

Той уточни , че отново е в сила миналогодишната методика, според която всичките тези средства могат да се надвишават с 10%, без да бъдат компенсирани през следващото тримесечие.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
813 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини