Здравният министър откри новото инфекциозно отделение на МБАЛ-Бургас

  • 12 април 2013 12:29

  • 2064
  • 1
Здравният министър откри новото инфекциозно отделение на МБАЛ-Бургас
©

Министърът на здравеопазването от служебното правителство проф. д-р Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г. откри новото инфекциозно отделение на МБАЛ - Бургас. Стойността му е 1 400 030 лв., от които по-голямата част са средства на здравното министерството, а финансирането от страна на община Бургас е 100 000 лева.

В старата сграда на инфекциозното отделение след ремонтирането ще бъде преместен Спешният център, съобщи кметът на община Бургас Димитър Николов. На церемонията присъства и д-р Пламен Цеков, директор на Националната здравно осигурителна каса.

Отделението има 30 легла за деца и възрастни, както и интензивен сектор.

Здравният министър заяви, че е разпоредил проверка на направленията за специалисти, предаде БТА. При нас постъпва информация за направленията от личните лекари и от директора на касата д-р Пламен Цеков. Има някакво недоразумение в информацията от едната и другата страна, каза министърът.

Последвайте канала на

2064 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
иван

2013.04.13 | 10:00

1
това е добре ,но е затъмнено - пък това и ако дойде обективната сметна палата няма да може да се укрие краденото от борда на мбал бургас и много други неща - виж това - Петко Танев никак не е случаен в ГЕРБ. Той е шеф на клуба на старейшините, отговаря за международната дейност, член е на борда на директорите на МБАЛ-Бургас, бивш държател на златната акция на „Нефтохим“. Напълно устроеният като доходи и влияние доцент от Университет „Ас.Златаров“ обаче бил ненаситен и през 2009 г. поискал да оглави и борда на директорите на ВиК, където се работи с далеч по-големи финансови потоци от тези в МБАЛ-Бургас. Все пак в министерството на Плевнелиев проявили разум и не се поддали на натиска му. Другият сладък пост, към който посягаше Танев през 2009 г. бе този на Симеон Симеонов в РИОС, но за там бе наложен Бойчо Георгиев.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини